Professioneel onderhoud aan uw systemen

In het UNIKON-systeem zitten batterijen om er o.a. voor te zorgen dat de gegevens in uw systeem niet verloren gaan. Deze batterijen, in de opslagmodule en de datalogger/klok, hebben een beperkte levensduur. Bij aankoop van Uw systeem krijgt U, standaard, 5 jaar garantie op de interne batterijen. Na deze periode zijn de kosten om de batterijen te vervangen en/of algeheel onderhoud voor uzelf. Het wil natuurlijk niet zeggen dat exact na 5 jaar het systeem stopt. Maar het is wel belangrijk dat het complete systeem op tijd bij ons wordt ingeleverd om de batterijen te vervangen, of nog beter, voor een complete onderhoudsbeurt van uw systeem.

Natuurlijk zit er een veiligheid ingebouwd nm.: het systeem geeft aan dat de batterijen vervangen moeten worden. Op het display van de datalogger verschijnt dan bij het opstarten de tekst: “batterij KO” ipv. “batterij OK.”
Bij de opslagmodule komt de tekst, knipperend, “batterij vervangen RBM” en op bv. een aankomstlijst komt de tekst:”batterij vervangen!”Hierna werkt het systeem nog enkele weken.

Belangrijk: wacht niet tot deze waarschuwing in beeld komt!

Tijdens de winterperiode

Het zou wel eens kunnen zijn dat als u na de winterperiode uw systeem weer gaat gebruiken de batterijen tijdens deze periode zijn opgebruikt of dat het systeem in april of mei de waarschuwing geeft en dat u dan tijdens het seizoen enkele weken het systeem niet kunt gebruiken.
Indien dit tijdens het seizoen voorvalt, hebben wij in de meeste gevallen vervangende apparatuur die kan worden gebruikt MAAR dit kunnen we alleen garanderen als u in de garantieperiode valt.Dus de meest logische oplossing is:

Batterijen vervangen en/of algeheel onderhoud in de winterperiode!

Wat is het verschil tussen alleen batterijen vervangen en algeheel onderhoud:
Batterijen vervangen wil zeggen:

 • ALLEEN de batterijen worden vervangen van de opslagmodule en/of combiklok.
 • 1 jaar garantie op de batterij.

Algeheel onderhoud wil zeggen:
 • Batterijen worden vervangen van de opslagmodule en/of combiklok.
 • Nazien en eventueel, na overleg, repareren van niet goed functionerende componenten.
 • 1 jaar garantie op de gehele opslagmodule en/of combiklok

Wat zijn de kosten?

Alleen batterijen vervangen van de opslagmodule
€ 39,00

Alleen batterijen vervangen van de datalogger/duivenklok
€ 65,00

Algeheel onderhoud van de opslagmodule (incl.batterijen vervangen)
€ 49,00

Algeheel onderhoud van de datalogger/duivenklok (incl.batterijen vervangen)
€ 95,00

Hoe te handelen?

Er zijn verschillende manieren om Uw systeem aan te leveren voor de batterijen te laten vervangen of voor algeheel onderhoud.

 • Afgeven in Morkhoven
  Adres: Streepstraat 1, 2200 Morkhoven, Tel 003214226429
  Openingstijden: dinsdag van 10.00 uur tot 16.00 uur. en andere dagen na tel. afspraak
 • Opsturen naar UNIKON Streepstraat 1, 2200 Morkhoven Bij handleidingen/software is het mogelijk om een lijst uit te printen om alle gegevens in te vullen. Formulier toevoegen aan het te verzenden pakje.